top of page

Lyx-rummet ✨

Second hand är det mest prisvärda alternativet att shoppa märkeskläder. Man kan göra fina fynd till bra priser. På SWOP SHOP har vi sedan en tid tillbaka ett särskilt provrum med endast kläder och skor från kända märken som Filippa K, Gucci och Ralph Lauren.


Lyxrummet, som det kallas, kom till som en följd av coronapandemin för att kunna erbjuda kunder ett privat provrum med lite finare utbud. På 15 kvm finns både dam- och herrkläder som du kan swoppa med gröna hjärtan. Kavajer, klänningar, blusar, skjortor, pumps... you name it!


Mode är kul och det är inget fel med det. Mode är ett sätt att uttrycka sig. Nyproducerade märkeskläder är onödigt att köpa när det finns så mycket i omlopp. Många märken är dessutom import vilket påverkar miljön med långa transporter från andra sidan jorden. Lek med tanken att man tog bort etiketten från en tröja. Då är det bara en tröja. Hetsen kring att ha “rätt” kläder genom att köpa “rätt” märken stressar till överkonsumtion. Det är viktigare att hänga med i trender än att ta hand om det man redan har. Ständigt byta upp sig och köpa nytt.


Tänk om ett märke kunde representera värderingar istället för status?


Om värderingar fick symbolisera ett klädmärke, skulle kunder lättare kunna ta ställning till vilka företag man vill stödja. Att köpa ett märke som man tycker har snygga kläder och dessutom har bra värderingar är mycket roligare. Slit och släng mentaliteten vi levt med i decennier behöver omvärderas för att istället hylla det vi har. Köp mindre och vårda favoritplaggen så de kan vara favoriter länge.


Att bli en medveten konsument som shoppar hållbart kräver nya tankesätt och vanor. Våga ta en funderare på vad som är viktigt för en själv när man handlar kläder. Våga ställa krav på kvalitet och shoppa med andrahandsvärdet i åtanke.


Det som säljs i SWOP SHOP värderas utifrån skick och kvalitet vilket gör att kunden kommer ställa högre krav på nyproduktion; “Varför ska man köpa produkter som inte har ett andrahandsvärde?”. Desto högre kvalitet det är på plagget man lämnar in, desto högre värdering och värde (gröna hjärtan) tillbaka till kunden. Den slutgiltiga värderingen bestäms tillsammans med kunden för att det ska bli rättvist.


Win win! 💚

/Julia Jarvi, praktikantLyx-rummet uppdateras regelbundet med nya produkter.

Titta in när du är i butiken eller boka som eget provrum åt dig själv och en vän.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page