top of page

SWOP SHOPs cirkulära skylt

Framtidens konsumtion är cirkulär i alla led. En cirkulär verksamhet skapar en konsumtionsloop som förlänger en produkts väg till soptippen genom cirkulärt tänk i varenda steg. Det är inte så invecklat som det kan låta, det är bara det att vi lärt oss att tänka "nytt, nytt, nytt" när vi konsumerar. När man väl börjat tänka cirkulärt så går det lätt att förändra sina konsumtionsvanor. Om företaget jobbar cirkulärt kommer kunden hänga med omedvetet om man gör det lätt för dem. För det ska vara lätt att göra gröna val.


Visste du att SWOP SHOPs butiksskylt är cirkulär?


Vår skylt har dolda budskap genom att den både är grön och rund till formen men även cirkulär och miljövänlig. Det är ett medvetet val för att förmedla vårt budskap om hur en miljömedveten affärsmodell kan se ut. Skylten hyr vi av det Malmöbaserade skyltföretaget Accus som idag jobbar cirkulärt, och skylten är naturligtvis tillverkad av återbruk. SWOP SHOP var den första cirkulära skylten i Malmö när vi öppnade. Det är en del av vårt tankesätt kring framtidens konsumtion att i varje led ska kund, butik och miljö gå hand i hand.


Även prislapparna i butiken är gjorda på återbrukat material och som kunder kan lämna tillbaka till butiken om de är hela och i bra skick - så att vi kan använda dem igen. Givetvis belönas man med gröna hjärtan för var 20e inlämnad prislapp!


Det som säljs i SWOP SHOP värderas utifrån skick och kvalitet vilket gör att kunden kommer ställa högre krav på nyproduktion; “Varför ska man köpa produkter som inte har ett andrahandsvärde?” Ju högre kvalitet det är på plagget man lämnar in, desto högre värdering och värde (gröna hjärtan) tillbaka till kunden.


Vi har alltså en massa dolda orsaker till varför vi gör saker och ting annorlunda, för att detta ska bli den nya normen. En transparent och genomtänkt affärsmodell som gärna får ifrågasättas av kunden. Kunder som ifrågasätter ställer krav på företagen att göra bättre.


Har du också börjat ifrågasätta andra företags produktion och miljötänk?

Följ med oss in i framtiden! 💚Bild på swop shops butiksskylt som är rund och grön med vit text.

Bild på swop shops prislappar på ett bord.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page