top of page

Vem är Swop-konsulten?

Mitt namn är Jane och det är jag som är Swop-konsulten. Jag är en pionjär inom byteshandel, en banbrytare inom cirkulär ekonomi samt inspiratör inom hållbar konsumtion. Jag vann Återvinningsinspiratörpriset 2021  och Klimathjältepriset 2015 vilket gjorde att jag kunde satsa på min verksamhet. Läs vidare om min resa som grön entreprenör sedan 2013 fram till idag.

20230330_132448.jpg

Swopshop

Min resa började med ett uppvaknande kring klädkonsumtion och en stor klädhög. Därför grundade jag Swopshop, Sveriges första klädbytarbytarbutik i Malmö, för varför ska man vänta på ett klädbytarevent när man kan ha en klädbytarbutik?

 

Jag ser Swopshop som en lokal lösning (förhoppningsvis en dag global lösning) på hur vi kan ta hand om och återbruka saker. Sedan 2013 har vi erbjudit Malmöborna ett hållbart alternativ att konsumera kläder på genom förmedlingstjänsten “swoppa” (från engelskans swap = byte).

 

Läs mer på www.swopshop.se 

Gröna Mötesplatsen

Några år efter att jag startat Swopshop fick jag en fantastisk möjlighet att i en stor lokal bjuda in andra eldsjälar och gröna aktörer att synas under samma tak. Så skapades Gröna Mötesplatsen. För tillsammans kan vi göra större skillnad.

 

Gröna Mötesplatsen gick ut på att vi som gröna företagare kan avbelasta varandra genom att verka i samma lokal. Målet med en grön mötesplats var att göra det lättare för konsumenter att bli cirkulenter. Numera driver jag enbart Swopshop med fullt fokus på att utveckla det för framtiden.

IMG_2601.jpg
_edited.jpg

Swop-konsulten

Min konsultverksamhet Swop-konsulten är en systerverksamhet till Swopshop, där jag samlar och förmedlar min expertis, efter att ha jobbat nära konsumenten med en innovativ affärsmodell under många år.

 

Jag valde att starta denna verksamhet då det är dags att dela med sig av all kunskap till fler genom intervjuer, workshops och föreläsningar. Boka mina tjänster här.

Min vision

Jag är en visionsdriven entreprenör med en stark tro på att denna verksamhet kan inspirera många konsumenter och företag. Jag ser i framtiden att det kommer vara självklart med byteshandel och cirkulära förmedlingstjänster i varje svensk kommun. Målet är en Swopshopbutik i varje kvarter för att minska på avfallshantering och erbjuda ett smart, rättvist och lokalt sätt att överkonsumera återbruk.

bottom of page