top of page

Vem är Swop-konsulten?

Mitt namn är Jane & det är jag som är Swop-konsulten! Jag är en pionjär inom byteshandel, en banbrytare inom cirkulär ekonomi & en inspiratör inom hållbar konsumtion. 

20230330_132448.jpg

Swopshop

Min resa började med ett uppvaknande kring klädkonsumtion & en stor klädhög.

 

Därför grundade jag Swopshop, Sveriges första klädbytarbutik, för varför ska man vänta på ett klädbytarevent när man kan ha en klädbytarbutik. 

Jag ser att Swopshop förhoppningsvis är en global lösning på hur vi kan ta hand om våra saker. Men vi börjar med att etablera oss i Malmö. 

Jag ser även att det kommer finnas en Swopshop i varje kvarter för att minska avfallshantering & erbjuda ett smart, rättvist & lokalt sätt att överkonsumera återbruk. Vi kallar det för att Swoppa!

Gröna Mötesplatsen

Efter att jag startat Swopshop så fick jag en fantastisk möjlighet i en stor lokal att bjuda in andra eldsjälar och gröna aktörer att synas & verka under samma tak. Tillsammans gör vi större skillnad. 

Gröna Mötesplatsen gick alltså ut på att vi som visionärer kan avbelasta varandra genom att verka i samma lokal. Målet med en grön mötesplats är att göra det lättare för konsumenter att bli cirkulenter. 

IMG_2601.jpg
_edited.jpg

Swop-konsulten

Swop-konsulten är grundaren till Swopshop som nu besitter en massa analytisk expertis efter att ha jobbat nära konsumenten med en innovativ affärsmodell. 

Jag valde att starta denna verksamhet då det är dags att dela med sig av all kunskap genom att göra intervjuer, workshops & föreläsningar.

Min vision

Jag har en stark vision & hoppas att med denna verksamhet kunna inspirera så många som möjligt & leva upp till återvinningsinspiratörpriset 2021 & klimathjältepriset 2015. 

bottom of page